WILD(E) WIJNEN

WILD(E) WIJNEN

Het wildseizoen is volop bezig ! Tijd om eens alle registers uit de wijnkelder open te trekken en een passende wijn te vinden bij uw gerecht.
Hieronder enkele suggesties:

Pastei van fazant / everzwijn / haas :  meestal wordt dit als een voorgerecht geserveerd. je kan hier zeker een lichte, fruitige rode wijn bij serveren maar om te vermijden dat je de ganse menu rood in het glas hebt, kan je hier ook opteren voor een rijkere en volle witte wijn zoals een witte wijn uit de Rhône, een op hout gerijpte Bourgogne of een Graves. Varianten hierop zijn een rijke verdicchio uit de Marche (It) een krachtige chenin blanc uit Zuid-Afrika.
Rood : Casar de Burbia, Mencia, Bierzo of een fijne syrah 'Les Rôtisses' van Laurent Marthouret (N-Rhône)
Wit : Domaine Gassier, Lou Coucardié, Costières de Nîmes (roussanne, viognier, grenache bl)

Gevogelte : ook hier kan je de keuze hebben tussen wit en rood, naargelang de bereiding. Een fazant of parelhoen met een fijne blanke saus heeft een ideale tafelgenoot bij een gerijpte witte Bourgogne (chardonnay), een grenache blanc uit de Rhône of Languedoc of een krachtige Graves of Bergerac op basis van semillon en sauvignon gris.
Word het gevogelte begeleidt door een donkere of rodewijn saus, kies dan voor een fijne merlot uit Bordeaux of een pinot noir uit Bourgogne. Alternatief? Een nebbiolo (Barolo-type) uit Piemonte (It).
Rood : Château Vieux Bonneau, Montagne St-Emilion  (Bordeaux) of Château Guilhem, Le Prestige uit Malepère (Languedoc)
Wit : Les Verdots, Grand Vin Sec, Bergerac (Zuidwesten) of Pouilly Fuissé VV van Deux Roches uit de Macônnais (Bourgogne)

Everzwijn, haas of hert : diverse soorten bereidingen maken het hier niet gemakkelijk. Veel is afhankelijk van de garnituren.
Een hertefilet of een gebakken everzwijn met boschampignons en een krachtige jus, kan je best combineren met een cabernet uit Bordeaux, de Loire of Zuid-Afrika.
Krijg je een stoofpotje van ever, hert of haas laat je dan verleiden door een kruidige syrah (Languedoc) of shiraz (Z-A) of varianten in combinatie met grenache of cabernet. Alternatieven : Brunello (It), Priorat (Sp), Touriga National (Portugal), Châteauneuf-du-Pape, Vacqueyras,...
Rood rood vlees  :  Herdade da Rocha, Reserva (Alentejo, Portugal) of een Cabernet Sauvignon van De Trafford (Stellenbosch, Z-A) 
Rood stoofpotje : Katie Jones, Syrah VV (Roussillon/Languedoc) of De Trafford Blue Print Shiraz (Stellenbosch, Z-A) of Fra Fort van Bordalás Garcia (Priorat)

 

Kom gerust eens langs met je menu, dan begeleiden we je naar de juiste keuze !

Meer artikels

EINDEJAARSGESCHENKEN

Zoek je een geschenk om aan je vrienden of familie te geven? Of wordt het een origineel cadeau...

KAAS EN WIJN / WIT OF ROOD ?

Het combineren van gerechten met wijn blijft voor vele mensen een moeilijke klus. Het is ook...

LES VENDANGES à MEURSAULT 2022

Reeds meer dan 20 jaar komt collega elk jaar in actie op het domein Coche-Dury in Meursault....

ONTDEK ONZE TASTE-IT PRODUCTEN

Kom zeker eens langs om ons TASTE-IT gamma te ontdekken ! 25 soorten tapenades tal van...

EXCLUSIEVE TASTING MET XAVIER COPEL IN BISTRO 't VERSCHIL : DE FOTO'S

Het werd een memorabele avond met Xavier Copel. We konden genieten van verhelderende info over...

Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie