Terug naar aanbod

€ 18.75

Winkelwagen
Spanje

Altanza, Rioja, Reserva 2017

Producent: Altanza

Werelddeel: Europa

Land: Spanje

Type: Rode wijn

Appelatie: Rioja

Alcoholgehalte: 13,5%

Bewaarkracht: 6- 8 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Tempranillo

Rioja is één van de bekendste wijngebieden van Spanje. Het gebied strekt zich uit van Logrono langs de Ebro richting de middellandse zee. Bodegas Altanza is gelegen in het hoogste deel van de Rioja nabij Logrono. Het is de regio met de beste terroir én klimaat. Alle rode wijnen worden gemaakt met de tempranillo druif. Deze druif resulteert doorgaans in vrij zachte , soepele wijnen die erg goed geschikt zijn om te verouderen op eiken vat. Deze cuvée is een Réserva. Dwz dat de wijn min. 12 maanden rijpt op Franse en Amerikaanse eik en pas op de markt mag worden gebracht na 3 jaar. Door deze wijze van produceren wordt de wijn drinkklaar op de markt gebracht. We proeven dan ook een evenwichtige wijn met een behoorlijke middenstructuur en een mooie afdronk. Bemerk het vele fruit in de wijn ! Meer info op www.bodegasaltanza.com


Gerecht

Serveer deze wijn aan 18° bij een zacht gerecht zoals konijn met kruidige saus of een zacht gegaarde lamsbout met een getomateerde saus.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie