Terug naar aanbod

€ 18.90

Winkelwagen
Frankrijk

Altugnac, Crémant de Limoux

Producent: Collovray et Terrier

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Mousserende wijn

Appelatie: Crémant de Limoux

Alcoholgehalte: 12%

Bewaarkracht: 2 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay, chenin blanc, mauzac, pinot noir

Domaine Altugnac ligt in het dorpje Limoux op een boogscheut van Carcasonne, de Middellandse Zee en de Pyreneeën. De wijngaarden liggen er op licht glooiende heuvels waardoor de wijngaarden 's nachts goed kunnen afkoelen. Samen met de uitstekende bodemstructuur (kalk) is dit een ideale omgeving om mooie wijnen te produceren. Naast de stille wijnen, vooral op basis van chardonnay, vindt men in Limoux ook mousserende wijnen die stilaan bekend geraken bij de wijnliefhebber. 
De Crémant de Limoux is gemaakt van 4 druivenrassen : 60% chardonnay, 30% chenin blanc, 5% mauzac en 5% pinot noir. Na de pluk ondergaat het sap het proces van de Méthode Traditionelle zoals in Champagne. Na de eerste gisting voegt men gistcellen toe aan de wijn en ligt de wijn 12 maanden sur lattes. Hier ontstaan de belletjes in de fles en wordt de Crémant geboren. 
In het glas merken we de fijne pareling op en ruiken we een frisse wijn met fijn fruit. De smaak is fijn, fris met erg mooi fruit. Meer info op www.collovrayterrier.com


Gerecht

Serveer aan 4-5° als apero


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie