Terug naar aanbod

€ 11.85

Winkelwagen
Frankrijk

Altugnac Limoux Aux Bons Hommes 2017

Producent: Collovray et Terrier

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Limoux

Alcoholgehalte: 13.5%

Bewaarkracht: 5-6 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Merlot, syrah, cabernet franc

Limoux is een wijngebied in de Languedoc (Zuid-Frankrijk). Opmerkelijk is dat de wijngaarden op 200m hoogte liggen waardoor het 's nachts goed afkoelt. Deze afkoeling is nodig want zo krijgt de druif een natuurlijke zuurtegraad die erg belangrijk is voor de frisheid in de wijn. Bovendien is de ondergrond van deze wijngaard behoorlijk arm qua vegetatie maar erg rijk aan mineralen. Limoux Rouge is een recente appellatie. De eerste appellation wijnen kwamen pas in 2004 op de markt. Deze 'Aux Bons Hommes' is gemaakt van merlot Vieilles Vignes (70%), syrah (20%) en cabernet franc (10%). De wijn is erg diep gekleurd, grenaat rood, en heeft een expressieve neus van rood fruit. Zachte mondstructuur, een groot 'wijngevoel' en op het einde een mooie frisheid. Sappig om jong te drinken want de aroma's en de smaak zijn mooi in harmonie. Meer info www.collovrayterrier.com


Gerecht

Te genieten aan 16° bij een BBQ (rood vlees) maar eveneens te genieten bij gevogelte zoals parelhoen. Bovendien combineert de wijn erg goed met een kaasschotel.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie