Terug naar aanbod

€ 8.75

Winkelwagen
Zuid-Afrika

Alvi's Drift, Viognier 2023

Producent: Alvi's Drift Wines

Werelddeel: Afrika

Land: Zuid-Afrika

Type: Witte wijn

Appelatie: Worcester

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 2 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Viognier

Zuid-Afrika is een belangrijke speler geworden in de wijnwereld. Het klimaat is er weliswaar erg warm maar de koele nachten zorgen ervoor dat de druiven voldoende zuren kunnen aanmaken. Dit houdt de wijnen boeiend en geeft een zekere bewaarkracht. Alvi's Drift is een familieonderneming die naast wijnen ook kaas maakt en een dierenboerderij houdt. Deze viognier rijpt na de gisting nog 6 maanden sur lie. Dwz dat men de wijn in contact houdt met de pelletjes van de druiven. Dit geeft aan de wijn extra kracht en volume. Het is een volle en rijke wijn met impressies van perzik en abrikoos. We proeven deze exotische toets ook in mond. Zachte aanzet met een middenpallet vol fruit en op het eind een verrassende frisheid die de wijn naar boven tilt. Dit is een wijn die je op elk moment van de dag kan serveren voor uw gasten. Meer info www.alvisdrift.co.za


Gerecht

Serveer aan 6 graden bij kerriegerechten met een fruitige toets. Ook passend bij pikante gerechten. Prima apero bij tal van hapjes.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie