Terug naar aanbod

€ 38.15

Winkelwagen
Italië

Antoniotti Odilio, Bramaterra 2018

Werelddeel: Europa

Land: Italië

Type: Rode wijn

Appelatie: Bramaterra

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 6-8 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Nebbiolo, croatina, vespolina, uva rara

De kans dat Bramaterra bij u een belletje doet rinkelen is eerder klein. Deze 'vergeten' appellatie in het noorden van Piemonte geraakt nu pas bekend bij de wijnliefhebbers. Dit domein ligt nabij de stad Casa del Bosco (Sostegno) en maakt al generaties lang wijnen, hoofdzakelijk van nebbiolo. Traditioneel, kleinschalig en zonder al te veel interventies. Geen meststoffen maar compost in de wijngaarden, elevatie op beton en grote houten fusten....  zoals het al altijd is gemaakt....  Odilio en zoon Matta zijn de hoekstenen van het bedrijf.
Deze Bramaterra is gemaakt van 4 druivenrassen waarvande nebbiolo de belangrijkste is. De wijnstokken zijn gemiddeld 40j oud. Manuele oogst en na de gisting rijpt deze wijn nog 30 maanden op houten vaten van 500 lit. De wijn kleurt robijnrood met een neus van kruiden, viooltjes en een vleugje balsamico. Sappige mondstructuur met aanwezige maar mooie tannine en een lange afdronk.


Gerecht

Serveer aan 18° bij rood vlees of lamsfilet.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie