Terug naar aanbod

€ 21.55

Winkelwagen
Italië

Antoniotti Odilio,Coste della Sesia 2019

Werelddeel: Europa

Land: Italië

Type: Rode wijn

Appelatie: Coste della Sesia

Alcoholgehalte: 12.5%

Bewaarkracht: 5-6 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Nebbiolo, croatina

De kans dat Ciste della Sesia bij u een belletje doet rinkelen is eerder klein. Deze 'vergeten' appellatie in het noorden van Piemonte geraakt nu pas bekend bij de wijnliefhebbers. Dit domein ligt nabij de stad Casa del Bosco (Sostegno) en maakt al generaties lang wijnen van nebbiolo. Traditioneel, kleinschalig en zonder al te veel interventies. Geen meststoffen maar compost in de wijngaarden, elevatie op beton en grote houten fusten....  zoals het al altijd is gemaakt....  Odilio en zoon Matta zijn de hoekstenen van het bedrijf.
Deze Sesia is gemaakt van 88% nebbiolo en 12% croatina. Manuele oogst en na de gisting rijpt deze wijn nog 18 maanden op houten vaten van 500 lit. De kalkbodem zorgt voor finesse en strakheid in de wijn. 
kruidige aroma's met bosfruit in de neus. De mond is fijn met presente tannine die mooi ingebed zitten in het fruit van de wijn. Een aardse toets maar steeds elegant.


Gerecht

Serveer aan 17° bij rundsvlees, lamsfilet of een carne cruda.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie