Terug naar aanbod

€ 14.95

Winkelwagen
Zuid-Afrika

Arendsig, I Batch Chenin Blanc 2021

Producent: Lourens van der Westhuizen

Werelddeel: Afrika

Land: Zuid-Afrika

Type: Witte wijn

Appelatie: Robertson

Alcoholgehalte: 13,50%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chenin blanc

Arendsig ligt in Robertsonvalley en wordt beheerd door Lourens van der Westhuizen. Het is een jong wijnbedrijf met heel wat potentie. Hij kiest voor kleinschalige productie en 'hand crafted wines'. Grote selectie en een doordachte aanplant op de juiste bodemsoort resulteert in kwaliteitsvolle wijnen uit dit mooie wijnland. "Soil is the heart of the vine" is zijn leuze. Hij wordt geholpen daar een frisse zeebries die de wijngaarden goed afkoelt in de avond want het kan er erg warm zijn overdag.
Deze Inspirational Batch Chenin komt van een vallei waar de dagtemperaturen erg verschillen met deze van de nacht. Dit is in ieder geval in het voordeel van de chenin. De wijn rijpt 10 maanden op eiken vaten van 300 en 500lit. De neus is gereserveerd en wat gesloten maar opent zich in het glas. Aroma's van gele appel, ananas en honing zijn nooit ver weg. De mond is rijk en vol met op het eind een mooie frisheid die de wijn lengte geeft. Meer info op www.arendsig.co.za


Gerecht

Geniet aan 8-10° bij Oosterse gerechten op basis van kerrie, bij gevogelte of een rijk visgerecht.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie