OOK IN DE LOCKDOWN BLIJVEN WIJ OPEN (ZONDER AFSPRAAK)

Je hoeft geen afspraak te maken om naar De Vinotheek te komen winkelen. We zijn een essentiële winkel.
Uiteraard respecteren onze klanten de maatregelen die De Vinotheek neemt om veilig te kunnen winkelen.

Naar website

Terug naar aanbod

€ 28.95

Winkelwagen
Frankrijk

Bernard Baudry,La Croix Boissée,BIO 2017

Producent: Bernard Baudry

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Chinon

Alcoholgehalte: 12,5%

Bewaarkracht: 6 - 7 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Cabernet franc

Chinon is een appellatie uit de Loire, tussen Saumur en Tours. De rode wijnen worden allen gemaakt van cabernet franc, een miskende druif die ook in St-Emilion het goede weer maakt. Er worden eveneens witte en rosé wijnen geproduceerd maar slechts in kleine hoeveelheden. Het domein Baudry is een topper in de streek. De wijngaarden worden met veel zorg bewerkt, de druiven met de hand geplukt en in de chais wordt steeds gestreefd naar evenwichtige wijnen. Bovendien werkt de wijnmaker volledig biologisch. Deze La Croix Boissée is de topwijn van het huis. Een stevige mondstructuur maakt de wijn in zijn jeugd weinig toegankelijk. Pas na enkele jaren kelderrijping zal de wijn zich ten volle prijsgeven. Niettemin blijft de stijl van het huis behouden : elegantie en fruit boven de houtrijping. www.bernardbaudry.com


Gerecht

Deze wijn serveer je aan 17°-18° bij een parelhoen met een rode wijnsaus of een châteaubriand op de grill. In het wildseizoen kan je de wijn combineren met wilde eend.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie