Terug naar aanbod

€ 14.50

Winkelwagen
Spanje

Bodegas Iturria,Quiban Toro Blanco 2021

Werelddeel: Europa

Land: Spanje

Type: Witte wijn

Appelatie: Toro

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 2-3 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Verdejo, castilian malvasia, albillo real

Op de weg van Spanje naar Portugal volgen we de Douro-vallei en passeren we na Valladolid de Toro-regio. De wijngaarden liggen er op 700m hoogte in een vrij rotsige omgeving. De rode wijnen zijn voornamelijk gemaakt van Tinto de Toro (Tempranillo) die hier krachtiger en iets ruwer is dan bvb in de Rioja. De hoofddruif voor de witte wijnen is de Verdejo aangevuld met enkele regionela druivenrassen.
De wijngaarden van deze wijn zijn gemiddeld 70 jaar oud en worden samen met het ganse wijndomein gerund volgens de regels van de biodynamie. De oogst gebeurt manueel waarna het sap mmet de pelletjes voor 6 maanden verdwijnt in inox tank. 
De kleur in het glas is licht goudgeel met aroma's van steenfruit met een licht exotische toets. Sappig in de mond en verrassend volle smaak en een behoorlijke afdronk.Meer info op www.bodegas-iturria.com


Gerecht

Serveer aan 8° bij een vispasta, visgerecht met saus of bij gevogelte.






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie