Terug naar aanbod

€ 19.25

Winkelwagen
Frankrijk

Boesch, Pinot Gris L'Enchanteur BIO 2022

Producent: Mathieu Boesch

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Zoete wijn

Appelatie: Alsace

Alcoholgehalte: 14.2 %

Bewaarkracht: +10 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Pinot gris

Domaine Boesch is gelegen in Soultzmatt , een Grand Cru gemeente in Alsace. De wijnen van het domein staan bekend om hun mooi evenwicht en een fijne mineraliteit.
Sinds enige tijd is ook de zoon, Matthieu, werkzaam op het domein. Hij geeft de wijnen een nieuwe elan en dat verklaart oa. de prima referenties in de befaamde Guide Bettanne. Bovendien is het domein sinds dit jaar erkend als biodynamisch wijnhuis. Dit betekent dat deze mensen volledig bio werken in de wijngaard en de cuverie. Belangrijk bij de biodynamie is het respect voor de natuurlijke eigenschappen van de natuur in de omgeving. Als zoete wijn proeft zoals deze Enchanteur mag deze voor ons zeker een plaats hebben op de feesttafel. Voldoende frisheid en wat een lengte !
De druiven worden begin oktober geplukt waarna deze fermenteren en rijpen in foudres. De neus is expressief met aroma's van exotisch fruit, gedroogd frut en kruiden van tijm en lavendel. De wijn streelt je smaakpapillen met een zacht fruitige aanzet die na een lange finale eindigt met een mooie frisheid. Meer info op www.domaineboesch.fr


Gerecht

Serveer aan 6° bij roquefort, foie gras of een fruitdessert met wit fruit.






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie