Terug naar aanbod

€ 21.45

Winkelwagen
Frankrijk

Boesch, Riesling Luss BIO 2022

Producent: Mathieu Boesch

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Alsace

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 5 à 8 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Riesling

Domaine Boesch is gelegen in Soultzmatt , een Grand Cru gemeente in Alsace. De wijnen van het domein staan bekend om hun mooi evenwicht en een fijne mineraliteit.
Sinds enige tijd is ook de zoon,Matthieu, werkzaam op het domein. Hij geeft de wijnen een nieuwe elan en dat verklaart oa. de prima referenties in de befaamde Guide Bettanne.
Mathieu gebruikt bovendien alleen biologische producten en werkt volgens de filosofie van de biodynamie.
Riesling is één van de meest edele druivenrassen van de wereld. De wijnen kunnen erg fijn en complex zijn. Deze Luss leunt aan bij de Grand Cru's.
Strakke riesling met een erg fijne afdronk. Geef eveneens aandacht aan de fruitige aroma's, de mineraliteit en de lichte rubberimpressies. Meer info op www.domaineboesch.fr


Gerecht

Een riesling kan je bij vele gelegenheden ontkurken. Als aperitief zal hij vele hapjes kunnen begeleiden. Bij gebakken of geroosterde vis en na enkele jaren rijping bij visgerechten of kip met een oosters tintje.
Ideaal bij gebakken kippelevertjes. Serveer aan 7-8°






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie