OOK IN DE LOCKDOWN BLIJVEN WIJ OPEN (ZONDER AFSPRAAK)

Je hoeft geen afspraak te maken om naar De Vinotheek te komen winkelen. We zijn een essentiële winkel.
Uiteraard respecteren onze klanten de maatregelen die De Vinotheek neemt om veilig te kunnen winkelen.

Naar website

Terug naar aanbod

€ 63.65

Winkelwagen
Frankrijk

Boisson Anne, Meursault Sous la Velle 2018

Producent: Anne Boisson

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Meursault

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay

Wie wijn koopt in Bourgogne moet weten bij welke wijnbouwer hij terecht kan. Meer nog dan in andere streken is het kwaliteitsverschil binnen éénzelfde appellatie zeer groot. Anne werkt samen met haar broer Pierre die zijn vak leerde aan één van de grootste wijnbouwers ter wereld, J-F Coche-Dury. Na enkele jaren vond hij de tijd rijp om samen met zijn zus en vader het domein Boisson verder uit te bouwen met oog voor kwaliteit. Een topper in Meursault ! Anne slaagt er in om haar eigen accent aan de wijn toe te voegen. Elegant en zacht met een erg mooie frisheid typeren de wijn. In de neus ruiken we de typische kenmerken van Meursault : boterig, lichte gebrandheid van het vat en het steeds aanwezige fruit. Geniet van zijn volle smaakstructuur, een vleugje hout en een ananastoetsje.


Gerecht

Serveer aan 10° bij de beste visgerechten van de chef. Geniet bij zalm of tarbot op zijn vel gebakken en voeg boschampignons als garnituur toe. Eventueel ook passend bij kip/kalkoen/parelhoen met een blanke saus.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie