Terug naar aanbod

€ 52.95

Winkelwagen
Frankrijk

Boisson Pierre, Bourg Murgey de Limozin 2020

Producent: Pierre Boisson

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Bourgogne

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 5-7 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay

Wie wijn koopt in Bourgogne moet weten bij welke wijnbouwer hij terecht kan. Meer nog dan in andere streken is het kwaliteitsverschil binnen éénzelfde appellatie zeer groot. Anne werkt samen met haar broer Pierre die zijn vak leerde aan één van de grootste wijnbouwers ter wereld, J-F Coche-Dury. Na enkele jaren vond hij de tijd rijp om samen met zijn zus en vader het domein Boisson verder uit te bouwen met oog voor kwaliteit. Top in Meursault ! Deze Bourgogne Blanc komt van een uitzonderlijke lieu-dit. Niet geklasseerd als Meursault of een andere cru maar de kwaliteit is evenwaardig. Hij is van een erg hoog niveau die menig Meursault voorbij steekt. Typisch voor de stijl van dit huis is de mineraliteit, de gemeten houtlagering en de lange bewaarkracht. 'C'est le vin qui parle' is de filosofie van het huis. Gastronomische wijn die in een goede kelder zeker nog enkele jaren kan rusten. De neus is fijn met frisse fruittoetsen. Discreet en gereserveerd die zich langzaam opent in het glas en voortdurend verandert van aroma's. In de mond hebben we een strakke aanzet met mooie zuren en proeven we het achterliggende fruit. Een lange afdronk met een mooie verwevenheid van het hout en het fruit. 


Gerecht

Karafeer de wijn enkele uren vooraf en schenk in grote glazen op 9-10°. Geniet bij fijne visgerechten, na rijping zeker te combineren met gevogelte met een zachte witte saus.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie