ZOMERUREN

WIJ BLIJVEN GANS DE ZOMER OPEN ! 

Naar website

Terug naar aanbod

€ 63.65

Winkelwagen
Frankrijk

Boisson Pierre, Meursault 2018

Producent: Pierre Boisson

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Meursault

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 5-8 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay

Wie wijn koopt in Bourgogne moet weten bij welke wijnbouwer hij terecht kan. Meer nog dan in andere streken is het kwaliteitsverschil binnen éénzelfde appellatie zeer groot. Anne werkt samen met haar broer Pierre die zijn vak leerde aan één van de grootste wijnbouwers ter wereld, J-F Coche-Dury. Na enkele jaren vond hij de tijd rijp om samen met zijn zus en vader het domein Boisson verder uit te bouwen met oog voor kwaliteit. Deze Meursault is grandioos. In zijn jeugd nog wat gesloten in de neus. Karaferen of schenken in grote glazen is aangewezen. In de neus ruiken we de typische kenmerken van Meursault : boterig, lichte gebrandheid van het vat en het steeds aanwezige fruit. Bemerk eveneens een zekere mineraliteit. Geniet van zijn volle smaakstructuur, een vleugje hout en een ananastoetsje.


Gerecht

Serveer deze mooie wijn aan 10° (dus niet te koud) bij tarbot of andere stevige vissoorten. In evolutie (na 2-3 jaar) eveneens te genieten bij wit vlees.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie