GELUKKIG NIEUWJAAR !!!!

We wensen iedereen een bruisend 2021 toe met een goede gezondheid en veel leuke ontmoetingen !

Naar website

Terug naar aanbod

€ 70.55

Winkelwagen
Frankrijk

Boisson Pierre, Meursault Grands Charrons2018

Producent: Bernard Boisson

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Meursault

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 7-9 jaar.

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay

Wie wijn koopt in Bourgogne moet weten bij welke wijnbouwer hij terecht kan. Meer nog dan in andere streken is het kwaliteitsverschil binnen éénzelfde appellatie zeer groot. Anne werkt samen met haar broer Pierre die zijn vak leerde aan één van de grootste wijnbouwers ter wereld, J-F Coche-Dury. Na enkele jaren vond hij de tijd rijp om samen met zijn zus en vader het domein Boisson verder uit te bouwen met oog voor kwaliteit. Deze Meursault komt van een afgebakende wijngaard "Les Grands Charrons". Een goede selectie in de wijngaard én een gemeten houtlagering maken van deze wijn een klasbak. Aangezien de wijngaard erg zongunstig gelegen is, drinkt hij al erg goed in zijn jeugd. Deze fles geeft zich direct prijs. De lagering op eiken vaten ruiken en proeven we erg duidelijk maar gelukkig is er ook veel fruit aanwezig. De aanzet is vrij vol en rijk met op het eind een verfrissend mineralig toetsje.


Gerecht

Serveer à 10° bij warme visgerechten met een zachte saus. Eveneens te genieten na veroudering bij gevogelte (bvb. fazant) met boschampignons en een witte saus.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie