Terug naar aanbod

€ 19.30

Winkelwagen
Spanje

Bordalas Garcia, Fra Fort Priorato 2016

Producent: Gebroeders Bordalas Garcia

Werelddeel: Europa

Land: Spanje

Type: Rode wijn

Appelatie: Priorat

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 6-8 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Garnacha, carignena

Priorat is een wijngebied ten zuidwesten van Barcelona. Het is een onherbergzaam gebied met diepe kloven en kleine bergdorpjes. Werken in de wijngaarden is hard labeur want men kan er bijna geen machines gebruiken. Sinds Priorat echter in de spotlight gekomen is van investeerders, is men volop wijngaarden aan het aanplanten. De wijngaarden van de gebroeders Garcia bestaan uit oude garnacha, merlot en tempranillo. Puur hand werk op de steile hellingen nabij het dorp Grattalops. Lage opbrengsten en een gemeten vinificatie zorgen voor de rest. Ze werken volledig biologisch maar willen hiervoor geen label op de fles. Deze wijn, 50% garnacha en 50% carigneña, heeft rijke aroma's van rijp rood fruit, pruimen en gemengd met zuiderse kruiden. Een intense wijn met een diep rode kleur en zuiderse aroma's. De smaak beantwoordt volledig aan wat we in de aroma's waarnemen. Volle aanzet met een rijpe fruitimpressie ondersteund door presente tannine die mooi in balans zijn met de wijn.


Gerecht

Serveer aan 18° bij gemarineerde hazebouten met boschampignons. Een ratatouille met een lamsbrochette of een stoofpotje van rund met een getomateerde saus.






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie