Terug naar aanbod

€ 42.55

Winkelwagen
Spanje

Bordalas Garcia, Gueta Lupia Priorato 2013

Producent: Bodegas Bordalas Garcia

Werelddeel: Europa

Land: Spanje

Type: Rode wijn

Appelatie: Priorat

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: +10 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Garnacha, tempranillo, merlot

Priorat is een wijngebied ten zuidwesten van Barcelona. Het is een onherbergzaam gebied met diepe kloven en kleine bergdorpjes. Werken in de wijngaarden is hard labeur want men kan er bijna geen machines gebruiken. Sinds Priorat echter in de spotlight gekomen is van investeerders, is men volop wijngaarden aan het aanplanten. De wijngaarden van de gebroeders Garcia bestaan uit oude garnacha, merlot en tempranillo. Puur hand werk op de steile hellingen nabij het dorp Grattalops. Lage opbrengsten en een gemeten vinificatie zorgen voor de rest. Ze werken volledig biologisch maar willen hiervoor geen label op de fles. Deze Gueta Lupia is een intense wijn met een kleur van noorderkrieken. Rijke aroma's van bosfruit, pruimen gemengd met zuiderse kruiden. De smaakpapillen worden op de proef gesteld. We proeven een erg rijke wijn met een lange afdronk. De tannine is aanwezig en zijn samen met zijn frisheid een waarborg voor een mooie toekomst.


Gerecht

Zorg er voor dat het bijhorende gerecht zowel kracht als finesse moet uitstralen. Wees kwistig met de zuiderse kruiden zonder te overdrijven, serveer een gereduceerde saus bij uw gerecht. Schenk aan 18°


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie