Terug naar aanbod

€ 13.50

Winkelwagen
Italië

Borgo Maragliano, Moscato d'Asti 2022

Werelddeel: Europa

Land: Italië

Type: Mousserende wijn

Appelatie: Moscato d'Asti

Alcoholgehalte: 5%

Bewaarkracht: 1-2 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Moscato

Piemonte is een wijnregio in het noordwesten van Italië nabij de stad Turijn. Het hart van de wijnbouw ligt rond het stadje Alba met ronkende namen zoals Barolo en Barbaresco.
De streek oogst eveneens veel succes met hun mousserende wijnen met een laag alcoholgehalte. De Moscato d'Asti is erg gegeerd .
Borgo Maraggliano is gespecialisseerd in het maken van mousserende wijnen en dit is goed want het maken van deze wijnen vergt een goede technische kennis.  Deze licht sprankelende wijn wordt gemaakt van de moscato bianco, een erg aromatische druif met specifieke kenmerken. Men laat de wijn gisten in inox tanks. Vooraleer alle suikers uitgegist zijn en men het gewenste alcoholgehalte bereikt, stopt men de gisting door het sap snel af te koelen. Daarna wordt de wijn gefilterd en gebotteld. Moscati d'Asti heeft als gevolg een lager alcoholgehalte, een licht zoete smaak en een minder krachtige pareling. De wijn kan daardoor op fles met een gewoon kurk. Meer info op www.borgomaragliano.com


Gerecht

Serveer aan 4° bij aardbeien of marineer wit en rood fruit met een beetje Moscato om daarna te genieten met een glaasje micht mousserende Moscato


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie