Terug naar aanbod
België

Boury Bottled Lavas Gin 44% Giftbox

Werelddeel: Europa

Land: België

Type: Sterke drank

Appelatie: Gin

Alcoholgehalte: 44%

Inhoud: 50cl

Gin is een geestrijke drank verkregen door distillatie van een vergist graanbeslag tot een neutrale alcohol. Door wettelijk verplichte toevoeging van minstens voor de helft jeneverbes van de productieëenheden krijgt gin zijn specifieke smaak. Gin stamt rechtstreeks af van jenever. Daarnaast worden kruiden (botanicals) zoals zeste van limoen of sinaasappel, korianderzaad, kardemom,karwij, cassia, kaneel , engelwortel en andere toegevoegd die op vandaag de specifieke smaken geven aan de premiumgins. Daarom kunnen wij deze dranken indelen naar smaak van kruidig, zoet, floraal tot citrusgedreven. Wordt zelden puur gedronken, wel vermengd in cocktails of vooral gemixed met een tonic tot de befaamde gin en tonic die naar eigen smaak kan klaargemaakt worden  tot een perfect serve in een groot glas. Ideaal is  de verhouding 5cl gin tot 20cl tonic. Enkele jeneverbesjes, veel ijsblokken en versieren met enkele botanicals (nooit overdrijven) die ook in de gin aanwezig zijn.

Het gebruik van lavas en venkel maakt van deze gin wel een heel bijzondere. De aanzet is de zachte kruidigheid met hints van anijs. Het warme en bijna zalvend karakter vindt haar oorsprong in de moutwijn, wat deze gin uitzonderlijk geschikt maakt als afsluiter na een mooie maaltijd.

Smaak: kruidig

Ingrediënten: lavas, venkel, citroenverbena, jeneverbes, moutwijn

Perfect serve: lavas, jeneverbes, venkel, steranijs


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie