Terug naar aanbod

€ 26.45

Winkelwagen
Chili

Campanario, Pisco Especial 35° 70cl

Producent: Envasado

Werelddeel: Zuid-Amerika

Land: Chili

Type: Likeur

Appelatie: Pisco Especial

Alcoholgehalte: 35%

Inhoud: 70cl

Pisco is een sterke drank die wordt gedestilleerd uit druiven. De drank wordt gedronken in Peru en Chili. Peruaanse en Chileense producenten zijn verwikkeld in een langdurige juridische strijd om het recht de drank onder de naam 'pisco' te produceren. Het is dus niet met zekerheid te zeggen waar pisco oorspronkelijk vandaan komt. De stad Pisco en de provincie Pisco liggen in Peru. In de Valle de Elqui in Chili ligt een dorp dat ook Pisco heet. De oorspronkelijke naam van dit dorp was echter Las Gredas. Later werd dit gewijzigd in La Unión en in 1936 werd de naam Pisco Elqui om de Chileense claim op de naam Pisco kracht bij te zetten.

Het woord 'pisco' is afkomstig uit het Quechua waar het de naam van een vogel is. De vallei waar deze vogel veel voorkwam is tegenwoordig de Pisco-vallei in Peru. De bewoners van deze vallei werden 'piskos' (enkelvoud: 'pisko') genoemd. De piskos waren goede pottenbakkers en ze maakten onder andere potten waarin drank werd opgeslagen, die eveneens 'piskos' werden genoemd. Uiteindelijk kreeg de drank in de potten dezelfde naam als de potten en hun makers: pisco.


Gerecht

In Peru wordt de drank vaak geserveerd als een cocktail genaamd Pisco Sour. Deze drank bevat naast pisco geklopt eiwit, rietsuikerstroop, gebroken ijsblokjes en veel limoen- of citroensap. Daarnaast bestaat nog een aantal iets minder bekende cocktails als 'mango sour'.  (Bron Wikipedia)


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie