Terug naar aanbod

€ 16.35

Winkelwagen
Spanje

Casar de Burbia, Bierzo 2019

Producent: Casar de Burbia

Werelddeel: Europa

Land: Spanje

Type: Rode wijn

Appelatie: Bierzo

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 5-7 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Mencia

Bierzo ligt op de weg naar Compostella maar behoort nog tot het district van Léon. Dit domein werd in de tachtiger jaren gekocht en sindsdien is men bezig met het domein op te waarderen. Oude wijngaarden op de heuvels werden opgekocht, herplant en met veel zorg bewerkt. Dé druif in deze regio is mencia. Hij is familie van de cabernet franc (Bordeaux en de Loire) en werd door een pelgrim op weg naar Santiago mee gebracht. Deze cuvée heeft een diepe kersenkleur. Zijn aroma's van donkere bosbessen, chocolade en een vanille toets verraden dat de wijn geen doetje is. Hij rijpt 6 maanden op Franse eik wat hem een extra dimensie geeft. Een stevige wijn met zachte tannine en een mooie balans. De mencia komt hier mooi tot uiting. Meer info op www.casardeburbia.com


Gerecht

Geniet aan 17° bij stoofpot van hert of een hazerug. Maar je kan eveneens combineren met een côte à l'os met zuiderse kruidenkorst.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie