Terug naar aanbod

€ 26.50

Winkelwagen
Frankrijk

Ch.Etoile de Salles, Prestige Ld Pomerol 2020

Producent: Familie Dubois

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Lalande de Pomerol

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 8-12 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc

Château l'Etoile de Salles ligt in het hart van de Libourne op de rechteroever in Bordeaux. Als buur van Pomerol en St-Emilion genieten ze mee van de prestige die deze appellaties uitstralen. En terecht want de satellietgemeentes maken soms wel betere wijnen dan het originele. Deze familie maakt sinds generaties wijnen die vooral gebaseerd zijn op de merlot-druif. Deze vroegrijpe druif geeft veel fruit en zachtheid aan de wijn. Aangevuld met de 2 cabernets bekomt de wijnmaker zo een mooi evenwicht in de wijn. Deze wijn komt van de oudste en best gelegen wijngaarden en rijpt 12-14 maanden op houten vaten. Dit merken we in de neus en in de mond. In de neus ruiken we de vanille van het vat en de zachte fruitgeur van bosbessen. De wijn heeft een intense en krachtige smaak met verfijne tannines die de wijn doen opleven en lengte geven. Meer info op www.chateau-etoiledesalle.com


Gerecht

Geniet bij lamsfilet, jus, klassieke groentjes. Bij een hertekalffilet, haas of een kruidig gegrils stuk rood vlees. Serveren aan 18°.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie