ZOMERUREN

WIJ BLIJVEN GANS DE ZOMER OPEN ! 

Naar website

Terug naar aanbod

€ 12.70

Winkelwagen
Argentinië

Chakana, Nuna Organic Malbec BIO 2017

Werelddeel: Zuid-Amerika

Land: Argentinië

Type: Rode wijn

Appelatie: Mendoza

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 2-4 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Malbec

Argentinië ligt aan de voet van de Andes. De aanwezigheid van dit hooggebergte is erg belangrijk voor de wijnbouw. De wijngaarden van dit huis liggen op 1000m en profiteren van het ijswater van de Andes om de wijngaarden druppelsgewijs te bevloeien. Op het etiket bemerkt u een jaguar die veel voorkomt in deze streek. Het dier symboliseert met zijn elegant lichaam de kracht en de vrijheid van het volk. Deze malbec proeft volledig in de geest van de streek. Krachtige wijn, donker gekleurd met impressies van zwart fruitcompot. De wijn rijpt 12 maanden op eiken vaten en dat proeven. Een expressieve neus met aroma's van koffie, chocolade en bosbessen. Donkerrode wijn in het glas die na het walsen zijn aroma's vrij geeft. De aanwezige tannine wordt mooi omfloerst door zijn mooie sappige smaak. Schenk deze knaap niet te warm in het glas want dan verliest hij zijn elegantie en fruit. www.chakanawines.com.ar


Gerecht

Deze stevige zuiderling schenk je best bij rood vlees, bij voorkeur op de grill of eventueel bij wildgerechten met rode wijnsaus of een stoofpotje. Serveren aan 16-18°.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie