Terug naar aanbod

€ 18.55

Winkelwagen
Frankrijk

Champault, Sancerre blanc Clos du Roy 2021

Producent: Familie Champault

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Sancerre

Alcoholgehalte: 12.5%

Bewaarkracht: 3-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Sauvignon blanc

Sancerre is een wijngebied in « Le centre» van de Loirevallei. Alle witte wijnen uit Sancerre moeten gemaakt worden van sauvignon blanc. Domaine Champault is echt familiebedrijf. Op hun site staat... "Il faut en effet vouer une passion à ce métier qui demande un investissement personnel au quotidien. Le viticulteur se doit d'avoir les connaissances techniques, mais il doit également composer avec la nature et ses aléas. Le savoir faire se transmet de père en fils, et ce, depuis plusieurs générations.. " Een gedreven wijnbouwer die enkele jaren geleden zijn bedrijf omvormde in een biologische teelt. Hij gebruikt alleen natuurlijke middelen in de wijngaard en tijdens het proces van wijnmaken. Clos du Roy is de benaming van een afgebakende wijngaard van waaruit deze wijn is gemaakt. Van bij het plukken van de druiven tot het vullen van de fles wordt het sap apart gevinifieerd. De wijnbouwer kiest voor deze clos omdat hij er van overtuigd is dat de kwaliteit erg hoog is en een bepaald karakter bezit die uniek is. Typisch voor Sancerre zijn de minerale toetsen die je in de wijn terug vindt. De aroma's van de wijn zijn erg fris : groene appel, vlierbloesem, Bij het proeven ervaren we diezelfde sensaties als in de neus en blijft de wijn dankzij zijn frisheid erg sappig tot op het einde. Meer info op www.rogerchampault.fr


Gerecht

Serveer deze klasbak uit de Loire bij gebakken vis met een ingekookte vissaus. Gebruik geen roomsausen ! Uiteraard combineren we graag deze wijn met een lauwe crottin de Chavignol op een bedje van sla met sjalotjes en vinaigrette.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie