Terug naar aanbod

€ 71.30

Winkelwagen
Frankrijk

Chantal Lescure,Chambolle M Mombies 2021 BIO

Producent: François Chavériat

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Chambolle-Musigny

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 7-10 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Pinot noir

Bourgogne is een groot lappendeken van appellaties en wijnboeren. Hier moet je de juiste wijnboer weten uit te kiezen ! Domaine Chantal Lescure is gesitueerd in Nuits-Saint-Georges. Sinds wijnmaker François Chavériat de leiding heeft, kent dit domein een enorme opgang. De druiven worden met de hand geplukt en in de wijngaard wordt een grote selectie doorgevoerd. Bovendien is het domein volledig overgeschakeld naar biodynamische wijnbouw. Chambolle-Musigny is een appellatie in de Côtes de Nuits. Chambolle wordt net als alle andere rode Bourgogne gemaakt van de pinot noir druif. Op de lieu-dit "Les Mombies" heeft het domein 0.30 ha wijngaard in bezit. De wijnstokken zijn 40 jaar oud en de oogst gebeurt manueel. .Deze Mombies ligt 16-18 maanden op vat en sur lie. De wijn wordt ook niet gefilterd om zo weinig mogelijk het karakter van de wijn te veranderen. Doorgaans is Chambolle-Musigny de zachtste wijn uit de Cô´tes de Nuits. Deze Chambolle is behoorlijk krachtig en heeft fluwelen tannine. Veel fruit en een mooi evenwicht in de mond met een zekere frisheid die de wijn een levendige toets geeft. Meer info op www.domaine-lescure.com


Gerecht

Een Bourgogne serveer je aan 17° bij verfijnde vleesgerechten zoals gevogelte of kalfsvlees. Garneer het gerecht met boschampignons of witloof. Een passende saus op basis van de fond zonder teveel room.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie