Terug naar aanbod

€ 51.20

Winkelwagen
Frankrijk

Chantal Lescure, Meursault Pellands 2018 BIO

Producent: François Chavériat

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Meursault

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay

Bourgogne is een groot lappendeken van appellaties en wijnboeren. Hier moet je de juiste wijnboer weten uit te kiezen ! Domaine Chantal Lescure is gesitueerd in Nuits-Saint-Georges. Sinds wijnmaker François Chavériat de leiding heeft, kent dit domein een enorme opgang. De druiven worden met de hand geplukt en in de wijngaard wordt een grote selectie doorgevoerd. Bovendien is het domein volledig overgeschakeld naar biodynamische wijnbouw. Het perceel 'Les Pellands' pas enkele jaren geleden aangekocht. De ranken zijn 45j oud en de equipe van het domein onderhoudt de wijnstokken volgens de principes van het huis. Na het gistingsproces van de chardonnay wordt de wijn 1 jaar gelagerd op eiken vaten. Dit is een Meursault die ons uitnodigd naar een volgend glas. Mineralig in de neus met impressies van rijpe ananas ondersteund door de aroma's die van het hout komen. Volle aanzet met mooie fruit eindigend met een frisse toets waarin we duidelijk de stijl van het huis herkennen : kracht en finesse verenigd onder het kurk ! Meer info : www.domaine-lescure.com


Gerecht

Schenk deze mooie wijn in grote glazen à 7-8 graden bij oa een op zijn vel gebakken tarbot of Poulet de Bresse beiden met boschampignons gegarneerd.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie