Terug naar aanbod

€ 53.85

Winkelwagen
Frankrijk

Chantal Lescure,Ns StGeorg Damodes 2017 BIO

Producent: François Chavériat

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Nuits-Saint-Georges "Les Damodes"

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 7-9 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Pinot noir

Bourgogne is een groot lappendeken van appellaties en wijnboeren. Hier moet je de juiste wijnboer weten uit te kiezen ! Domaine Chantal Lescure is gesitueerd in Nuits-Saint-Georges. Sinds wijnmaker François Chavériat de leiding heeft, kent dit domein een enorme opgang. De druiven worden met de hand geplukt en in de wijngaard wordt een grote selectie doorgevoerd. Bovendien is het domein volledig overgeschakeld naar biodynamische wijnbouw. Deze Nuits-St-Georges (Côtes de Nuits) komt van een lieu-dit "Les Damodes". Krachtige Bourgogne die enige tijd in de kelder nodig heeft om volledig tot zijn recht te komen. Opvallend bij de wijnen van het domein is het steeds aanwezige fruit. Open de fles enkele uren vooraf of karafeer de fles om de wijn wat lucht te geven. Meer info : www.domaine-lescure.com


Gerecht

Serveer aan 18° bij gebakken duif met gestoofde witlof. Kalfsvlees met fijne saus en boschampignons. Eveneens inzetbaar bij een kaasschotel.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie