Terug naar aanbod

€ 49.55

Winkelwagen
Frankrijk

Chantal Lescure, Pommard Vaumuriens 2018 BIO

Producent: François Chavériat

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Pommard

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 7-10 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Pinot noir

Bourgogne is een groot lappendeken van appellaties en wijnboeren. Hier moet je de juiste wijnboer weten uit te kiezen ! Domaine Chantal Lescure is gesitueerd in Nuits-Saint-Georges. Sinds wijnmaker François Chavériat de leiding heeft, kent dit domein een enorme opgang. De druiven worden met de hand geplukt en in de wijngaard wordt een grote selectie doorgevoerd. Bovendien is het domein volledig overgeschakeld naar biodynamische wijnbouw.Pommard is een cru gemeente in de Côte de Beaune. De wijnen hebben doorgaans een stevige structuur en kunnen lang rijpen in een goede kelder. Deze Pommard "Les Vaumuriens" is een lieu-dit. Dit wil zeggen dat de druiven voor deze wijn uit een afgebakende wijngaard komen. De wijngaard ligt noordelijk geöriënteerd waardoor de druiven langere rijping nodig hebben. In de neus ruiken we nog wat houtinvloed (de wijn rijpt 1 jaar op eik) maar onderliggend zijn er aroma's van rode vruchten en rijpe kersen. We proeven een krachtige Pommard met een mineralige toets die de wijn een mooie frisheid geeft. Meer info : www.domaine-lescure.com


Gerecht

Deze strakke Bourgondiër serveren wij aan 19° bij geroosterd vlees met boschampignons en natuuraardappelen. Wanneer de wijn 6 à10 jaar oud is, is hij te combineren met gevogelte wild.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie