Terug naar aanbod

€ 8.45

Winkelwagen
Frankrijk

Clos des Verdots, Bergerac Rouge 2019

Producent: David Fourtout

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Bergerac

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 3 à 5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Merlot, cabernet sauvignon, malbec

Bergerac is een wijnstreek in het zuidwesten van Frankrijk dat steeds in de schaduw heeft gelegen van de bekende buur Bordeaux. Mede onder invloed van een aantal topwijnmakers kent deze regio een heropleving. David Fourtout van het domein Les Verdots is meermaals verkozen geweest tot €˜Vigneron de l'Année" en is een voortrekker van zijn appellatie. Deze gedreven wijnmaker nam in 1991 het domein over van zijn ouders en stuurde het domein in een richting waar kwaliteit en het streven naar de top het motto is. In de buurt van het kasteel van Monbazillac maakt hij zowel witte, rode als zoete wijnen. Het bedrijf wordt op een doordachte wijze gerund zodat zo weinig mogelijk interventie of onnodige schadelijke stoffen toegevoegd worden.  Deze rode wijn is gemaakt van merlot (75%), aangevuld met 15% cabernet sauvignon en 10% malbec. Het is vooral de merlot die de zachtheid in de wijn accentueert. De cabernet en de malbec brengen vooral structuur bij wat de wijn in een erg mooi evenwicht brengt. De wijn rijpt 16 maanden op inox cuves zodat hij in optimale omstandigheden op de markt kan gebracht worden. De donker kersenrode kleur blinkt in het glas. In de neus ruiken we geuren van kersen en cassis met een lichte kruidige toets. Meer info : www.verdots.com


Gerecht

Serveer aan 18° bij tal van vleesgerechten zoals steak, brochette, enz. Eveneens een goede begeleider van een kaasschotel.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie