Terug naar aanbod

€ 8.45

Winkelwagen
Frankrijk

Clos des Verdots, C de Bergereac moell 2018

Producent: David Fourtout

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Zoete witte wijn

Appelatie: Bergerac Moelleux

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 5-7 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Semillon, muscadelle

Bergerac is een wijnstreek in het zuidwesten van Frankrijk dat steeds in de schaduw heeft gelegen van de bekende buur Bordeaux. Mede onder invloed van een aantal topwijnmakers kent deze regio een heropleving. David Fourtout van het domein Les Verdots is meermaals verkozen geweest tot €˜Vigneron de l'Année" en is een voortrekker van zijn appellatie. Deze gedreven wijnmaker nam in 1991 het domein over van zijn ouders en stuurde het domein in een richting waar kwaliteit en het streven naar de top het motto is. In de buurt van het kasteel van Monbazillac maakt hij zowel witte, rode als zoete wijnen. Het bedrijf wordt op een doordachte wijze gerund zodat zo weinig mogelijk interventie of onnodige schadelijke stoffen toegevoegd worden.  Deze Bergerac Moelleux is een licht zoete wijn. De wijn is gemaakt van muscadelle (niet te verwarren met muscat en muscadet !) en semillion. De druiven worden laat in de herfst geplukt waardoor ze een grote concentratie suiker bevatten. Hiervoor is mooi weer in de herfst noodzakelijk ! Een mooi product die het midden houdt tussen een zachte witte wijn en een liquoreuze wijn (zoals Sauternes of Monbazillac). Meer info : www.verdots.com


Gerecht

Geniet van deze zoete wijn in een luie zetel na een vermoeiende werkdag. Of combineer met foie gras op een geroosterd peperkoekje. Bak uw verse foie in een pannetje en dresseer met gebakken appeltjes ... gewoon heerlijk.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie