Terug naar aanbod

€ 45.75

Winkelwagen
Frankrijk

Clos Haut Peyraguey, Sauternes 2018

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Zoete wijn

Appelatie: Sauternes 1° Grand Cru Classé

Alcoholgehalte: 13,5%

Bewaarkracht: +10 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Semillon, sauvignon

Sauternes is een zoete wijn die gemaakt wordt van druiven (semillion en sauvignon blanc) die aangetast zijn door een nobele schimmel de Botrytisâ€. Deze schimmel zorgt ervoor dat de druif vocht verliest zodat binnenin de druif geconcentreerde suikers ontstaan. Na het oogsten worden de druiven langzaam geperst en vloeit het weinige maar sterk geconcentreerde sap eruit. Tijdens het gistingsproces worden de suikers in alcohol omgezet. Bij Sauternes stopt de gisting voortijdig zodat er nog restsuikers in het sap blijven. Deze suikers geven de wijn zijn zoete smaak. De vatrijping zorgt voor nog meer complexiteit in de wijn. De opbrengsten in Sauternes zijn meestal zeer laag. Naargelang de jaargang tussen de 10-25 hl/ha. Een Sauternes mag niet alleen zoet zijn. Er moet steeds, zoals in deze fles, een zekere frisheid aanwezig zijn, anders wordt de wijn plakkerig. Bernard Magrez, eigenaar van dit kasteel maar eveneens van Pape Clément en La Tour Carnet is een icoon in Bordeaux. Hij bracht een nieuwe wind in de streek en profileert zich met dure kasteelwijnen maar ook met eenvoudige 'supermarkt' wijnen.
Deze topper is een pareltje. Je proeft de zoete smaak van de wijn met op het eind een mooie frisheid die de wijn doet opleven. Meer info www.bernard-magrez.com


Gerecht

Serveer aan 7° bij foie gras, schimmelkazen of een gebakken ananas met jus van passievrucht


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie