Terug naar aanbod

€ 45.60

Winkelwagen
Frankrijk

Clos Lapeyre,BalaguèraJurançon Moell BIO 2017

Producent: Jean-Bernard Larieu

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Zoete wijn

Appelatie: Jurançon

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 10+

Inhoud: 75cl

Druivenras: Petit manseng

Jurançon is een klein wijngebied in het zuidwesten van Frankrijk, nabij Pau. Er worden alleen witte wijnen gemaakt. De rode wijnen worden opgenomen in de appellatie "Madiran". Jurançon is altijd een zoete witte wijn tenzij, zoals hier, "Sec" vermeld wordt. Wijnmaker Jean-Bernard Larrieu werkt reeds jaren biologisch, meer bepaald volgens de filosofie van de biodynamie. De wijngaarden van Clos Lapeyre liggen hoog in de heuvels waardoor er een groot verschil is tussen dag- en nachttemperaturen. De zon doet zijn werk om suikers aan te maken terwijl de afkoeling de zuren aanmoedigt. Dit geeft de wijn lengte én bewaarkracht. Deze Jurançon is een zoete wijn en dankt zijn naam aan de warme wind, energieke wind in de namiddag die uit Spanje komt aanwaaien. Zoals de andere zoete wijnen uit de streek wordt de wijn gemaakt van overrijpe druiven die in 'passerillage' worden geplukt. Dwz dat de plukkers verschillende malen na elkaar (met soms dagen/weken er tussen) de wijngaard in gaan om alleen de rijpste druiven te plukken. Deze wijn wordt gemaakt van petit manseng die heel mooie, frisse zoete wijnen kan voortbrengen. Jean-Bernard Larrieu levert hier puik werk. Een heel mooi evenwicht tussen zuur en zoet zorgt er voor dat de wijn heel verfrissend proeft. Rijke aroma's met impressies van honing en abricot. In de mond proeven we diezelfde rijkdom aan fruit mét een frisse toets op het einde wat de wijn behoorlijk wat lengte geeft. Meer info : www.jurancon-lapeyre.fr


Gerecht

Serveer aan 8-10° bij een in boter gebakken ananasschijfje met een coulis van passievrucht. Of natuurlijk bij een gebakken foie met een zoete toets.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie