Terug naar aanbod

€ 17.65

Winkelwagen
Frankrijk

Clos Lapeyre, Evidencia VdF BIO 2021

Producent: Jean-Bernard Larrieu

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Vin de France

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 2-3 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Gros manseng, petit manseng, courbu

Jurançon is een klein wijngebied in het zuidwesten van Frankrijk, nabij Pau. Er worden alleen witte wijnen gemaakt. De rode wijnen worden opgenomen in de appellatie "Madiran". Jurançon is altijd een zoete witte wijn tenzij, zoals hier, "Sec" vermeld wordt. Wijnmaker Jean-Bernard Larrieu werkt reeds jaren biologisch, meer bepaald volgens de filosofie van de biodynamie. De wijngaarden van Clos Lapeyre liggen hoog in de heuvels waardoor er een groot verschil is tussen dag- en nachttemperaturen. De zon doet zijn werk om suikers aan te maken terwijl de afkoeling de zuren aanmoedigt. Dit geeft de wijn lengte én bewaarkracht. Als Biodynamist maakt Jean-Bernard eveneens een Vin Nature. Dwz dat hij (bijna)geen sulfiet toevoegt. Er is aleen een kleine toevoeging van 35mg/l ter bescherming.
De druiven komen van de wijngaard "De Nays" waar sommige stokken al meer dan 100 j oud zijn. De vinificatie verloopt traag  en gebeurt zonder interventie. Daarna rijpt de wijn 9 maanden op demi muids van 600lit.
In de neus zijn er aroma's van peer en perzik die zeker na het karaferen of het walsen in het glas zullen vrijkomen. De mond vult het fruit meteen de mond en ervaren we een wijn met een lmedium ange afdronk. Meer info : www.jurancon-lapeyre.fr 


Gerecht

Serveer aan 7° bij gerechten met een oosterse toets of bij kazen.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie