Terug naar aanbod

€ 25.55

Winkelwagen
Frankrijk

Clos Lapeyre, Mantoulan, JurançonSec BIO 2017

Producent: Jean-Bernard Larieu

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Jurançon Sec

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 10-15 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Petit manseng, courbu, camaralet

Jurançon is een klein wijngebied in het zuidwesten van Frankrijk, nabij Pau. Er worden alleen witte wijnen gemaakt. De rode wijnen worden opgenomen in de appellatie "Madiran". Jurançon is altijd een zoete witte wijn tenzij, zoals hier, "Sec" vermeld wordt. Wijnmaker Bernard Larrieu werkt reeds jaren biologisch, meer bepaald volgens de filosofie van de biodynamie. De wijngaarden van Clos Lapeyre liggen hoog in de heuvels waardoor er een groot verschil is tussen dag- en nachttemperaturen. De zon doet zijn werk om suikers aan te maken terwijl de afkoeling de zuren aanmoedigt. Dit geeft de wijn lengte én bewaarkracht. Deze Mantoulan wordt gemaakt van de edele petit manseng (80%), courbu en camaralet en komt van een gereputeerde wijngaard nabij het domein. Het is een rijke, complexe wijn die de nodige aandacht vereist. Hij rijpt 18 maanden op eiken vat . Hij heeft aroma's van passievrucht, witte bloemen en een kruidige ondertoon. De mond is rijk en vol met een superlange afdronk. Een grote wijn ! Meer info : www.jurancon-lapeyre.fr


Gerecht

Serveer aan 10° bij gerechten in combinatie met gebakken foie of eendemousse en zorg voor een fruitige garnituur. Zeker ook passend bij gevogelte en naargelang de leeftijd van de wijn met een fruitelement of champignons.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie