Terug naar aanbod

€ 17.25

Winkelwagen
Frankrijk

Clos Lapeyre, Vitatge V Jurançon Sec BIO 2019

Producent: Larrieu Jean-Bernard

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Jurançon Sec

Alcoholgehalte: 13,5%

Bewaarkracht: 7-9 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Gros manseng, petit manseng, courbu

Jurançon is een klein wijngebied in het zuidwesten van Frankrijk, nabij Pau. Er worden alleen witte wijnen gemaakt. De rode wijnen worden opgenomen in de appellatie "Madiran". Jurançon is altijd een zoete witte wijn tenzij, zoals hier, "Sec" vermeld wordt. Wijnmaker Jean-Bernard Larrieu werkt reeds jaren biologisch, meer bepaald volgens de filosofie van de biodynamie. De wijngaarden van Clos Lapeyre liggen hoog in de heuvels waardoor er een groot verschil is tussen dag- en nachttemperaturen. De zon doet zijn werk om suikers aan te maken terwijl de afkoeling de zuren aanmoedigt. Dit geeft de wijn lengte én bewaarkracht. Deze Vieilles Vignes (Vitatge Vielh in het Baskisch) wordt gemaakt van de edele petit manseng (40%), gros manseng (50%) en courbu. Het is een rijpe, complexe wijn die de nodige aandacht vereist. Hij rijpt 1 jaar op eiken vat en 6 maanden op inox cuve. De houttoets verdwjnt als de wijn een tijdje in het glas is en we volop genieten van het aanwezige fruit. In de mond start de wijn erg rijk en vol die naar het einde overgaat naar een fijne frisheid. De wijn heeft een erg mooie lengte en bundelt kracht en finesse op sublieme wijze. Meer info : www.jurancon-lapeyre.fr


Gerecht

Serveer deze topwijn aan 10° bij geroosterde vis met een ingekookte jussaus. Gebruik niet teveel room want die vecht met de frisse toetsen in de wijn. Een combinatie met gegrilde kip met een oosters accent past excellent. Eveneens passend bij harde bergkaas !!






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie