Terug naar aanbod

€ 23.90

Winkelwagen
Zuid-Afrika

Constantia Glen, Three bx blend 2019

Producent: Constantia Glen

Werelddeel: Afrika

Land: Zuid-Afrika

Type: Rode wijn

Appelatie: Constantia

Alcoholgehalte: 14,50%

Bewaarkracht: 5-6 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc

Constantia Glen ligt in de oudste wijnregio van Zuid-Afrika : Constantia. Het domein kent een wijngeschiedenis die startte in 1685. De huidige eigenaars hebben het bedrijf in 1960 overgenomen. De wijngaarden liggen tussen Constantiaberg en de Tafelberg en genieten een Noordoostligging. De namiddagzon die verschijnt van achter Tafelberg zorgt voor een langzame rijping. De koele wind van de zee zorgt voor een extra frisse bries waardoor de wijngaarden goed afkoelen. Dit is bevorderlijk voor de frisheid en het fruit in de wijn. Vroegrijpe druiven zoals sauvignon blanc en merlot gedijen er erg goed. Deze Three van het 60 ha grote domein is gemaakt van 41% merlot, 33% cabernet sauvignon en 26% cabernet franc en rijpt 18 maanden op nieuwe eiken vaten. Mooi gebalanceerde wijn die na 6 jaar rijping perfect te genieten is. De aroma's gaan in de diepte en laten ons genieten van zwarte bosbessen, kruiden en een lichte toets van sigarenkistjes. Het hout is mooi versmolten en in de mond proeven we een mooi afgewerkte wijn met rijpe tannine en veel sap.
Meer info op www.constantiaglen.com


Gerecht

Geniet aan 17-18° bij een gebakken parelhoenfilet met een rode wijnsaus, lamsfilet met een jus en primeurgroentjes of een gevarieerde kaasschotel indien de wijn in de kelder heeft gerijpt.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie