Terug naar aanbod

€ 36.00

Winkelwagen
Frankrijk

Copel X, Bordeaux Blanc Sec 2018

Producent: Xavier Copel /

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Bordeaux

Alcoholgehalte: 15%

Bewaarkracht: 4-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Semillon

Xavier Copel is in De Vinotheek bekend onder de naam van Primo Palatum, het vorige project van deze ambitieuze wijnmaker. Zelf heeft Xavier geen wijngaarden maar hij gaat op zoek naar de beste hoekjes bij bekende topwijndomeinen en maakt er wijn volgens zijn eigen methode. Het nieuwste project heet "Copel Wines" met pareltjes uit Bordeaux, Cahors, Ribera Del Duero en Rioja ! Xavier is eveneens verdeler van houten vaten in  Frankrijk en Spanje en kan voor zijn wijnen de beste tonnen reserveren. De wijnen van Xavier Copel bezitten veel kracht maar stralen ook elegantie uit !   
Deze witte parel uit Bordeaux is een erg speciale wijn. De wijnmaker begeeft zich nabij Château d'Yquem om er een droge wite wijn te maken terwijl de streek wereldberoemd is omwille van zijn zoete wijnen gemaakt van druiven die door de nobele schimmel zijn aangetast.
Na de manuele pluk en gebeurt de gisting en de rijping van de wijn op nieuwe Franse eik. Een uitdaging want ook deze druiven zijn aangetast door de 'pourriture noble'. De voor zoete wijn bestemde druiven worden sec gevinifieerd en dat resulteert in een erg mooie en complexe wijn. De kleur is bijna goudgeel met aroma's van geconfijte abrikoos en schil van citrusvruchten. De mond is zacht in aanzet met een mooie frisheid die de wijn lengte geeft. Complexe wijn die voortdurend evolueert in het glas. Een unieke fles ! Meer info op www.copelwines.com


Gerecht

Serveer aan 7° bij kaas, gevogelte en bij visbereidingen met saus.






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie