Terug naar aanbod

€ 37.65

Winkelwagen
Frankrijk

Copel X, Cahors 2017 BIO

Producent: Xavier Copel /

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Cahors

Alcoholgehalte: 12,5%

Inhoud: 75cl

Druivenras: Malbec

Xavier Copel is in De Vinotheek bekend onder de naam van Primo Palatum, het vorige project van deze ambitieuze wijnmaker. Zelf heeft Xavier geen wijngaarden maar hij gaat op zoek naar de beste hoekjes bij bekende topwijndomeinen en maakt er wijn volgens zijn eigen methode. Het nieuwste project heet "Copel Wines" met pareltjes uit Bordeaux, Cahors, Ribera Del Duero en Rioja ! Xavier is eveneens verdeler van houten vaten in  Frankrijk en Spanje en kan voor zijn wijnen de beste tonnen reserveren. De wijnen van Xavier Copel bezitten veel kracht maar stralen ook elegantie uit !   
Gezien de wijnmaker geboren en getogen is in Cahors, was het evident dat er ook uit deze regio een pareltje moest gemaakt worden. De wijnstokken die 40 jaar oud zijn staan op de oevers van de Lot. Deze rivier kronkelt zich doorheen het landschap van het mooie cahors en is erg bepalend voor de wijncultuur. De wijnmaker selecteerde wijngaarden die afkomstig zijn uit de regio van de topdomeinen in Cahors. De kleur in het glas is donkerder dan donkerrood en de wijn geurt naar blauwe bosbesjes, framboos en zoethout. De mond is verrassend fijn en elegant met zacht fruit in de finale. Een opmerkelijke wijn die ons verrast omwille van zijn elegantie en fijne structuur. Meer info op www.copelwines.com


Gerecht

Serveer aan 18° bij rood vlees of een bereiding met eend.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie