Terug naar aanbod

€ 49.25

Winkelwagen
Frankrijk

Copel X, Pauillac 2016

Producent: Xavier Copel /

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: Pauillac

Alcoholgehalte: 13,5%

Bewaarkracht: +10 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc

Xavier Copel is in De Vinotheek bekend onder de naam van Primo Palatum, het vorige project van deze ambitieuze wijnmaker. Zelf heeft Xavier geen wijngaarden maar hij gaat op zoek naar de beste hoekjes bij bekende topwijndomeinen en maakt er wijn volgens zijn eigen methode. Het nieuwste project heet "Copel Wines" met pareltjes uit Bordeaux, Cahors, Ribera Del Duero en Rioja ! Xavier is eveneens verdeler van houten vaten in  Frankrijk en Spanje en kan voor zijn wijnen de beste tonnen reserveren. De wijnen van Xavier Copel bezitten veel kracht maar stralen ook elegantie uit !   

De wijnen uit Pauillac zijn doorgaans erg krachtige wijnen die pas na jaren rijping hun volle kwaliteiten tonen. Deze wijn van Xavier Copel komt van het Plateau de Bages, één van de beste plaatsen in Pauillac. De wijnstokken hebben een leeftijd van 40 jaar en worden na de manuele pluk voor 30 dagen gegist op betonnen cuves. Daarna verdwijnt de wijn voor 2 jaar in nieuwe houten vaten.
De neus is complex met aroma's van cassis, potloodslijpsel en kruiden. De mond is vol en rijk met omfloerste tannines en een erg lange afdronk. Meer info op www.copelwines.com


Gerecht

Serveer aan 18° bij een lamsfilet met klassieke groentjes of rood vlees 


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie