Terug naar aanbod

€ 35.65

Winkelwagen
Spanje

Copel X, Rioja 2016

Producent: Xavier Copel /

Werelddeel: Europa

Land: Spanje

Type: Rode wijn

Appelatie: Rioja

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: +10 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Tempranillo

Xavier Copel is in De Vinotheek bekend onder de naam van Primo Palatum, het vorige project van deze ambitieuze wijnmaker. Zelf heeft Xavier geen wijngaarden maar hij gaat op zoek naar de beste hoekjes bij bekende topwijndomeinen en maakt er wijn volgens zijn eigen methode. Het nieuwste project heet "Copel Wines" met pareltjes uit Bordeaux, Cahors, Ribera Del Duero en Rioja ! Xavier is eveneens verdeler van houten vaten in  Frankrijk en Spanje en kan voor zijn wijnen de beste tonnen reserveren. De wijnen van Xavier Copel bezitten veel kracht maar stralen ook elegantie uit !   
Rioja is wellicht de meeste gekende appellatie van Spanje. Het gebied wordt in drie regio's onderverdeeld.  De Rioja Alavesa ligt het hoogst en vertegenwoordigt de beste wijngaarden. De wijnstokken die Xavier uitkoos voor zijn Rioja-project komen uit deze regio, meer bepaald bij het stadje Elvillar en zijn gemiddeld 80 jaar oud. De druiven die manueel worden geoogst rijpen na de oogst 1 jaar op nieuwe Franse eik. De erg donker gekleurde wijn schittert in het glas. De aroma's van zwarte kers, violet en frisse munt strelen onze neus. De mond is vol en intens met zacht rijp fruit en een opmerkelijke frisheid die de wijn een erg lange afdronk geeft.  Meer info op copelwines.com


Gerecht

Serveer aan 17° bij een zuiderse stoofpot, lamsvlees met een ratatouille of en kruidige côte à l'os op de BBQ.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie