Terug naar aanbod

€ 49.25

Winkelwagen
Frankrijk

Copel X, Saint-Emilion Gr Cru 2016

Producent: Xavier Copel /

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Rode wijn

Appelatie: St-Emilion Grand Cru

Alcoholgehalte: 14%

Bewaarkracht: 8-10 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Merlot, cabernet franc

Xavier Copel is in De Vinotheek bekend onder de naam van Primo Palatum, het vorige project van deze ambitieuze wijnmaker. Zelf heeft Xavier geen wijngaarden maar hij gaat op zoek naar de beste hoekjes bij bekende topwijndomeinen en maakt er wijn volgens zijn eigen methode. Het nieuwste project heet "Copel Wines" met pareltjes uit Bordeaux, Cahors, Ribera Del Duero en Rioja ! Xavier is eveneens verdeler van houten vaten in  Frankrijk en Spanje en kan voor zijn wijnen de beste tonnen reserveren. De wijnen van Xavier Copel bezitten veel kracht maar stralen ook elegantie uit !   

De wijngaard voor deze wijn ligt op het plateau van Figeac en heet Cheval Blanc Ouest. Deze zorgvuldig uitgekozen lieu-dit heeft een gemiddelde leeftijd van 40 jaar. De wijn heeft een kleur van noorderkrieken en blinkt in het glas. Decanteer vooraf of gebruik grote wijnglazen. Wanneer de aroma's uit het glas stuiven merken we geuren op van kersen, munt en frangipane. De mond bevestigt de fijne aroma's door zijn elegantie en sappige smaken. Meer info op www.copelwines.com 


Gerecht

Serveer aan 18° bij kalfsvlees, steak nature of bij een wild gerecht van gevogelte.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie