Terug naar aanbod

€ 28.00

Winkelwagen
België

Cruysem, Blanc de Blancs 75cl

Werelddeel: Europa

Land: België

Type: Mousserende wijn

Appelatie: Vlaamse Ardennen

Alcoholgehalte: 12,5%

Bewaarkracht: 1-2 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay

Het klimaat van België leent zich ertoe om schitterende mousserende wijnen te maken. Cruysem, gelegen in de fusiegemeente Kruisem, is opgericht in 2017 en telt ondertussen 10 HA. De druiven worden geteelt met respect voor de natuur door gebruik te maken van milieubewuste technieken zodat het werk zich voornamelijk richt tot de wijngaard. De goede zorgen in de wijngaard zijn reeds een goede start om een topproduct te maken. In de wijngaarden zien we de aanplant van pinot noir, chardonnay, pinot meunier en pinot blanc.
De Blanc de Blancs is een beperkte botteling. Hij is gemaakt van 100% chardonnay en heeft een fijne pareling. In de neus is hij fris met aroma's van citroen, appel, bloemen en een lichte brioche toets.
Frisse zuren die meteen gecounterd worden door fijn fruit, toetsen van brioche en een zekere kruidigheid. Meer info op www.cruysem.be


Gerecht

Een feestelijke apero die je schenkt aan 5-6° bij hapjes zoals mosselen, oesters, ...


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie