Terug naar aanbod

€ 25.00

Winkelwagen
België

Cruysem, Rosé

Producent: Paulus Johannes Leeuwerik

Werelddeel: Europa

Land: België

Type: Mousserende wijn

Appelatie: Vlaamse Ardennen

Alcoholgehalte: 12.5%

Bewaarkracht: 1-2 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Pinot noir, chardonnay

Het klimaat van België leent zich ertoe om schitterende mousserende wijnen te maken. Cruysem, gelegen in de fusiegemeente Kruisem, is opgericht in 2017 en telt ondertussen 10 HA. De druiven worden geteelt met respect voor de natuur door gebruik te maken van milieubewuste technieken zodat het werk zich voornamelijk richt tot de wijngaard. De goede zorgen in de wijngaard zijn reeds een goede start om een topproduct te maken. In de wijngaarden zien we de aanplant van pinot noir, chardonnay, pinot meunier en pinot blanc.
Deze Rosé is gemaakt van vooral pinot noir met toevoeging van chardonnay (voor de finesse). De pinot noir ondergaat een korte maceratie. Door dit contact met de pelletjes ontstaat de lichte rosé kleur in de wijn.
De neus ontpopt zich tot een fruitboeket van framboos, bloedsinaas en bosaardbei. Een fijne aanzet in de mond met elegant fruit en voor een frisse toets in de finish. Meer info op www.cruysem.be


Gerecht

Serveer als aperitief aan 5-6°. Je kan deze mooie Belgische wijn bubbel ook serveren bij hapjes, kaas of charcuterie.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie