Terug naar aanbod

€ 21.75

Winkelwagen
België

D'Hellekapelle Pinot Noir 2020

Producent: Dehem Michel

Werelddeel: Europa

Land: België

Type: Rode wijn

Appelatie: Heuvelland

Alcoholgehalte: 12%

Bewaarkracht: 4-6 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Pinot noir

Heuvelland begint stilaan een begrip te worden in de Blegische wijnwereld. Op het glooiend terrein worden meer en meer wijnstokken aangeplant en stijgt de kwaliteit.
D'Hellekapelle is een domein dat inzet op kwaliteit en zorg in de wijngaard.  Ook het wijntoerisme is een troef die men uitspeelt.
Michel Dehem maakt wijn op zijn buikgevoel. het belangrijkste is de basismaterie..de druif. De wijngaarden zijn verzorgd en men probeert zo weinig mogelijk interventies te doen.
Deze Pino Noir is een elegante wijn die na de oogst 12 maanden rijping ondergaat in houten vaten. Het hout laat de wijn ademen waardoor de scherpe kantjes mooi afgerond worden. In het glas noteren we geuren van kersen, bosaardbeien en een zekere kruidigheid. De fluwelen tannines zijn goed ondersteund door het sap. De afdronk is behoorlijk met een fijne afdronk. Meer info op www.wijngoeddhellekapelle.be


Gerecht

Serveer aan 17° bij gevogelte, zacht stoofpotje of bij een boeuf bourguignon.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie