Terug naar aanbod

€ 16.50

Winkelwagen
Frankrijk

D Roches, Mâcon Roche Vineuse sur le fil 2022

Producent: Collovray et Terrier

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Mâcon La Roche Vineuse

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 3-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay

De appellatie Mâcon La Roche Vinseuse situeert zich in het zuidelijk deel van Bourgogne, de Mâconnais. Het is hier dat men voor het eerst de warme wind van het zuiden kan voelen. De witte wijnen worden gemaakt van chardonnay en de wijngaarden leunen aan tegen de appellatie Pouilly-Fuissé en St-Véran. Mâcon was lang de wijnvijver van Bourgogne. Middelmatige wijnen met hoge rendementen. Toch hebben enkele jonge producenten begrepen dat kwaliteit de enige oplossing is om stand te houden. Mede door deze revival zijn er ook sub-appellaties ontstaan waaronder bvb Mâcon-Chaintré en deze La Roche Vineuse.
Deze cuvée van het huis Deux Roches is een blend van 2 terroirs op 2 verschillende lieu-dits.  Ze liggen beiden ten westen van 'le Fil' die de grens voor deze sub-appellatie vormt. Terwijl de ene wijngaard oude wijnstokken (vieilles vignes) bevat is de andere wijngaard een nieuwe aanplant en dus nog jong is. Een perfect duo !
Na de pluk wordt de wijn voor 70% op inox gerijpt en 30% verdwijnt in gebruikte eiken vaten voor 6 maanden.
De goudkleurige wijn blinkt in het glas en geeft aroma's prijs van bloemen en ananas. De mond is mooi gebalanceerd met een volle en zachte aanzet die op het eind perfect eindigt met een erg mooie frisheid. www.collovrayterrier.com


Gerecht

Serveer deze zuidelijke Bourgogne aan 7-8° bij visgerechten met saus, kalfsblanquette of kip.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie