Terug naar aanbod

€ 21.15

Winkelwagen
Zuid-Afrika

De Kleine WijnKoöp Kreatuur 2021

Producent: Wynand Grobler

Werelddeel: Afrika

Land: Zuid-Afrika

Type: Rode wijn

Appelatie: Western Cape

Alcoholgehalte: 14,5%

Bewaarkracht: 3-5 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Grenache, cinsault, syrah, mourvèdre

Zuid-Afrika is een paradijs voor ambitieuze wijnmakers. De regio rond Kaapstad geniet naast de erg warme temperaturen van een stevige en koele zeebries die vooral 's avonds en 's nachts de wijngaarden goed afkoelt. Veel jonge wijnmakers bezitten bovendien geen eigen wijndomein maar gaan op zoek naar bestaande percelen om hun eigen wijn te maken.
De Kleine Wijnkoop is een nieuw project van wijnmaker Wynand Grobler. Na zijn trajekt bij Rickety Bridge in Fransschoek startte hij samen met zijn vrouw Ana dit wijndomein. Samen zijn ze steeds op zoek naar mooi gelegen kwalitatieve wijngaarden waarvan ze micro-cuvées van maken. Zo is deze Kreatuur ontstaan als een typische Rhône-Blend. De zachte impressies van rood fruit komen van de grenache (48) en de cinsault (28). De kruidigheid van de syrah (20) en structuurtoets van de mourvèdre (4). Een mooie balans die we ook in de mond terug vinden met omfloerste tannine en een mmoie afdronk verweven van kruiden en rijp fruit.. Meer info op www.dekleinewijnkoop.co.za


Gerecht

Serveer aan 16° bij lamsvlees, een BBQ of een stoofpotje. 


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie