Terug naar aanbod

€ 20.05

Winkelwagen
Zuid-Afrika

De Kleine WijnKoöp Kreatuur White Blend 2023

Werelddeel: Afrika

Land: Zuid-Afrika

Type: Witte wijn

Appelatie: WO Kusstreek

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 3-4 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Grenache blanc, grenache gris, verdelho, muscat d'Alexandrie

Zuid-Afrika is een paradijs voor ambitieuze wijnmakers. De regio rond Kaapstad geniet naast de erg warme temperaturen van een stevige en koele zeebries die vooral 's avonds en 's nachts de wijngaarden goed afkoelt. Veel jonge wijnmakers bezitten bovendien geen eigen wijndomein maar gaan op zoek naar bestaande percelen om hun eigen wijn te maken.
De Kleine Wijnkoop is een nieuw project van wijnmaker Wynand Grobler. Na zijn trajekt bij Rickety Bridge in Fransschoek startte hij samen met zijn vrouw Ana dit wijndomein. Samen zijn ze steeds op zoek naar mooi gelegen kwalitatieve wijngaarden waarvan ze micro-cuvées van maken. Kreatuur White is een blend van 4 druiven. De 2 grenache-druiven zorgen voor het volume en de kracht in de wijn terwijl de Verdelho (17%) finesse en frisheid biedt in de blend. De muscat (6%) is het meest aromatische component. Het resultaat is een mooi evenwicht in deze Kreatuur. Alle smaken vloeien perfect in elkaar. Meer info op www.dekleinewijnkoop.co.za


Gerecht

Serveer deze Kreatuur aan 7-8° bij pasta met vis, vis met een lichte saus of bij kip






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie