Terug naar aanbod

€ 15.90

Winkelwagen
Frankrijk

Deux Roches, Bourgogne Blanc 2021

Producent: Collovray et Terrier

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Bourgogne Blanc

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 3-4 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay

Deze Bourgogne Blanc is afkomstig uit de Mâconnais die zich situeert in het zuidelijk deel van Bourgogne. Het is hier dat men voor het eerst de warme wind van het zuiden kan voelen. De witte wijnen worden gemaakt van chardonnay en de wijngaarden leunen aan tegen de appellatie Pouilly-Fuissé en St-Véran. Mâcon was lang de wijnvijver van Bourgogne. Middelmatige wijnen met hoge rendementen. Toch hebben enkele jonge producenten begrepen dat kwaliteit de enige oplossing is om stand te houden. Mede door deze revival zijn er ook sub-appellaties ontstaan waaronder bvb Mâcon-Chaintré.
Deze cuvée van het huis Deux Roches is een blend van verschillende wijnaarden in deze streek. 80% van de wijn rijpt op inox en 20% op gebruikte houten vaten waarbij men de wijn 'sur lie' laat rusten. Dit laat toe om de wijn meer body te geven. Zo kan deze wijn tenvolle zijn fruitig karakter benutten. Zijn aroma's van ananas, perzik en citrus typeren de wijn. In de mond proeft de wijn erg sappig en vermoeid hij nimmer de smaakpapillen. Een uitstekend gebalanceerde Bourgogne Blanc ! www.collovrayterrier.com


Gerecht

Serveer aan 7° als apero of bij pasta met vis of scampi, een lichte saus, Bij kazen maar ook bij een kipgerecht.






Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie