Terug naar aanbod

€ 15.65

Winkelwagen
Frankrijk

Deux Roches, Macon-Villages 2020

Producent: Collovray et Terrier

Werelddeel: Europa

Land: Frankrijk

Type: Witte wijn

Appelatie: Mâcon Villages

Alcoholgehalte: 13%

Bewaarkracht: 2-3 jaar

Inhoud: 75cl

Druivenras: Chardonnay

De appellatie Mâcon Villages situeert zich in het zuidelijk deel van Bourgogne, de Mâconnais. Het is hier dat men voor het eerst de warme wind van het zuiden kan voelen. De witte wijnen worden gemaakt van chardonnay en de wijngaarden leunen aan tegen de appellatie Pouilly-Fuissé en St-Véran. Mâcon was lang de wijnvijver van Bourgogne. Middelmatige wijnen met hoge rendementen. Toch hebben enkele jonge producenten begrepen dat kwaliteit de enige oplossing is om stand te houden. Mede door deze revival zijn er ook sub-appellaties ontstaan waaronder bvb Mâcon-Chaintré.
Deze cuvée van het huis Deux Roches is een uitstekend gemaakte wijn. De wijn rijpt op inox en wordt niet op eik gelagerd. Zo kan deze wijn tenvolle zijn fruitig karakter benutten. Zijn aroma's van ananas en een zekere mineraliteit typeren de wijn. Fris en fruitig in de mond met een opmerkelijke frisheid in de finale.
Een mooi gebalanceerde wijn die menig wijnliefhebber kan charmeren. www.collovrayterrier.com


Gerecht

Prima passe-partout passend bij gebakken vis met een saus, pasta met vis of een risotto di mare.


Wij maken gebruik van cookies

De website van Vinotheek maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie